طهي الطعام هي مهمة كل ربة منزل وتاخذ الكثير من الوقت ولاكن هناك بعض الحيل والتصائح لتساعدك علي انجاز الطهي في اسرع وقت لتقضي وقت كافي مع اسرتك
أفكار و نصائح لتقليل وقت الطهي
– حضري الصلصة
اشتري طماطم من السوق حلوة للعصر و اغسليها و اعصريها و سكبيها علي النار لحد ما تتركز الصلصة و قسميها في أكياس في الفريزر كل كيس لطبخة و استخدميها مباشره ساعة الطهي .
– الاسماك و الدجاج
تبليها و احفظيها في أطباق جاهزه للتسوية .
– افرزي الخضروات الموسمية حين توافرها
اغسليها و قطعيها و فرزيها ( حسب استعدادها للتفريز ) و يمكنك سلقها سلقة سريعة لدقائق معدودة قبل التفريز و الحفظ .
– شراء الخضروات و الفاكهة
عند شراء الخضروات و الفاكهة لإسبوع احفظيها في الثلاجة مغسولة .
– الخضرة
قطعيها و اغسليها و جففيها تماما و احفظيها في علبة بلاستيك مبطنة بمنديل ورقي من مناديل المطبخ لتسعفك جاهزه لعدة أيام احفظي المرق أو الشوربة الجاهزة الزائدة من طبخاتك في أكياس في الفريزر لتسعفك في الطهي .
أفكار و نصائح لتقليل وقت الطهي
– البقوليات
نقيها و احفظيها جاهزة في أكياس في الثلاجة .
– الشعرية للأرز
حمري الشعرية بالأرز و احفظيها في علبة جاهزة للاستخدام عند عمل الأرز ممكن بالثلاجة أو خارج الثلاجة لعدة أيام .
– تجهيز الأكل قبلها بيوم
لو الجو بارد لو كنتي امرأه عاملة ممكن تسلقي اللحمه أو تحضري التسبيكة من قبل بيوم و ترجعي من الشغل علي طهي الخضار فقط و عمل الأرز .
– قبل الطهي
بفتره كافيه اخرجي اللحوم أو الطيور من الفريزر للثلاجة حتي يذوب الثلج بطريقة طبيعية و يفضل من قبل الطهي بليلة .
– عند شراء اللحم
نوع اللحم و طريقه التقطيع مكعبات أو شرائح تفرق في مدة الطهي اختاري نوعية سريعة التسوية و شرائح سمكها معقول .
– استغلال الغلاية
لو عندك غلاية استغليها في تسخين المياة مثلا لسلق المكرونة أو تسوية الأرز لو قدرتها عالية سيكون فرق الوقت ملحوظ بين استخدام البوتاجاز و بين استخدام الغلاية .