الرئيسية / المطبخ والمنزل / دجاجة محمرة على الطريقة المصرية

دجاجة محمرة على الطريقة المصرية

يعتبر الدجاج المشوي من الوجبات الشهية والمغذية وهي من أهم الأطعمة التي تتميز بها المائدة المصرية بالإضافة إلى ذلك  يحتوي الدجاج على العديد من العناصر الغذائية وهو مصدر للبروتينات المهمة للجسم والتي تزيد من طاقة الجسم

المقادير

  • 6 xعدد حبهان
  • 2 xمعلقة كبيرة سمن
  • 2 xعدد ورق لورا
  • 1 xمعلقة صغيرة ملح
  • 1 xعدد بصلة
  • 1 xعدد طماطم
  • 1 xعدد دجاجة كاملة

الخطوات

  1. هنغسل الدجاجة وننضفها كويس.
  2. نملى حلة كبيرة لنصفها بالماء وتوضع على النار لحد ما تغلى.
  3. هنضيف الفرخة والبصلة والحبهان والمستكة وورق اللورا والملح الى الماء.
  4. هنعصر حباية الطماطم ونضيفها للماء.
  5. بعد شوية هيتكون على سطح الماء ريم أبيض هنشيله بمعلقة ونتخلص منه.
  6. هنغطى الحلة بعد زوال الريم وتترك على نار متوسطة حوالى ساعة. أهم حاجة المية ما تنشفش علشان ممكن نستعملها فى الشوربة.
  7. هنرفع الدجاجة من الماء ونحطها فى مصفى لحد ما تنشف من الماء.
  8. فى طاسة هنسيح معلقتين سمن ونسخنهم كويس.
  9. هنقلب الدجاجة فى السمن لحد ما تحمر من كل الجوانب ونراعى انها مش بتاخد وقت خالص علشان تحمر.
  10. هنحط الدجاجة فى طبق التقديم وعليها رشة ملح ورشة فلفل وبالهنا والشفا.

عن مدونة بازار السعودية 4

اضف رد

x

‎قد يُعجبك أيضاً

طريقة توفير كهرباء التكييف

كيفية توفير الكهرباء في المكيف هو ما سنتعرف حيث أصبح المكيف من ...