يعتبر لحم الأرانب من أهم اللحوم التي تحتوي على البروتينات ونسبة قليلة من البروتينات العقلية كما أنه غني بالحديد والفوسفور لذلك ينصح الكثير من الأطباء بتناو
المقادير
- 3 xمعلقة كبيرة سمن (للتحمير)
- 2 xمعلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
- 2 xعدد حبهان
- 2 xكوب ماء (للسلق)
- 1 xمعلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
- 1 xعدد بصلة مفرومة
- 1 xعدد أرنب (مقطع)
- 1 xمعلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
- 1 xعدد فص مستكة
الخطوات
- أول حاجة هنسلق الارنب بعد ما نقطعة : هنضع الماء في حلة و نضيف إليه البصل و الملح و الفلفل و المستكة و الحبهان و نسيبها تغلي
- و دلوقتي هنغسل الارنب كويس بالماء و الدقيق و بعد ما تغلي الماء هنضع فيه الارنب و نسيبة حتى ينضج مع نزع الريم كل ما يظهر
- بعد كده هنرفع قطع الارنب من الماء بعد تمام السلق و نسيبه يبرد شوية
- بعدين هنحمره في السمن بعد قدحه في الطاسة
- ثم يقدم في سيرفيس على فرشة من البقدونس
له للقضاء على السمنة