الرئيسية / المطبخ والمنزل / طريقة عمل الارانب المحمرة

طريقة عمل الارانب المحمرة

يعتبر لحم الأرانب من أهم اللحوم التي تحتوي على البروتينات ونسبة قليلة من البروتينات العقلية كما أنه غني بالحديد والفوسفور  لذلك ينصح الكثير من الأطباء بتناو

المقادير

  • 3 xمعلقة كبيرة سمن (للتحمير)
  • 2 xمعلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
  • 2 xعدد حبهان
  • 2 xكوب ماء (للسلق)
  • 1 xمعلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
  • 1 xعدد بصلة مفرومة
  • 1 xعدد أرنب (مقطع)
  • 1 xمعلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
  • 1 xعدد فص مستكة

الخطوات

  1. أول حاجة هنسلق الارنب بعد ما نقطعة : هنضع الماء في حلة و نضيف إليه البصل و الملح و الفلفل و المستكة و الحبهان و نسيبها تغلي
  2. و دلوقتي هنغسل الارنب كويس بالماء و الدقيق و بعد ما تغلي الماء هنضع فيه الارنب و نسيبة حتى ينضج مع نزع الريم كل ما يظهر
  3. بعد كده هنرفع قطع الارنب من الماء بعد تمام السلق و نسيبه يبرد شوية
  4. بعدين هنحمره في السمن بعد قدحه في الطاسة
  5. ثم يقدم في سيرفيس على فرشة من البقدونس

له للقضاء على السمنة

 

عن مدونة بازار السعودية 4

اضف رد

x

‎قد يُعجبك أيضاً

طريقة توفير كهرباء التكييف

كيفية توفير الكهرباء في المكيف هو ما سنتعرف حيث أصبح المكيف من ...