البيتزا من الاكلات السهلة والسريعة ويعشقها الجميع الكبار والصغار وممكن ان نضيف اليها اي مكونات من الخضارمع الجبن و الزيتون و الفلفل الاخضر و ممكن نضيف لحوم
خطوات عمل البيتزا الهشة
المقادير:
2 كوب دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ملعقة كبيرة خميرة
نصف كوب ماء دافىء
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح خفيفة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح خفيفة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
2 ملعقة كبيرة زبدة او سمنة
ملعقة كبيرة حليب بودر
ملعقة كبيرة حليب بودر
الحشوة:
ربع كيلو فراخ مكعبات
بصلة كبيرة شرائح
فلفل قطع
بصلة كبيرة شرائح
فلفل قطع
طماطم مبشورة
ملح وفلفل اسود
ملح وفلفل اسود
للوجه:
جبنة رومي او شيدر و موتزريلا مبشورة

الطريقة:
تعجن كل مقادير العجينة جيدا للحصول على عجينة متماسكة و طرية و نتركها تختمر ساعة
فى مقلاة نشوح الفراخ مع باقى المقادير فى ملعقتين زيت و نتركها حتى تنضج مع التقليب حوالى 5 دقائق ثم تترك لتبرد
تفرد العجينة قسمين دائرتين و نضع الحشوة زى الصورة على واحدة من العجينة و نضع على الحشوة جبنة موتزريلا

ثم تغطى البيتزا بطبقة اخرى من العجينة و نحدد مكان الحشوة باليدين.

ثم تشق الحروف بالسكين بطريقة طولية زى الصورة.

ثم نقل كل حرف على الوجه المفتوح لاعلى ليظهر فى النهاية بهذه الصورة و نرش رشة حبة البركة و رشة جبة حتى تعطى صورة و ردة دوار الشمس.

تدخل فرن ساخن على نار عالية حتى تخبز من تحت ثم توضع تحت الشواية لتسيح الجبنة و تأخذ لون و بالف هنا بالهنا

وده الشكل النهائى وبالهنا

طبعا ممكن نحشيها اى حشوة اخرى زى ما تحبو سجق او لحمة مفرومة بالبصل وطبعا لازم نسوى اى نوع لحوم الاول