الاكلات البحرية من الاكلات التي تمد الجسم بالكثير من المعادن واهمها الاوميغا 3 ولذلك ينصح الاطباء بضرورة تناول الاكلات البحرية مرتين علي الاقل في الاسبوع
المقادير
- كيلو جمبرى
- ملح
- فلفل اسود
- بابريكا
- ثوم
- خل
- زيت
- 7 اكياس فيجتار من كنور
- 140 جرام بقسماط
- 5 معالق ثومية
- 4 معالق زبادى
- عيش لبنانى محمص
- كزبرة
الطريقة
فى طبق, هنحط كيلو جمبرى و نتبلة بملح, فلفل اسود, بابريكا, ثوم, خل و زيت.
فى طبق, هنزود 7 أكياس من فيجتار كنور, 140 جرام بقسماط و نغطى الجمبرى فيه.
فى مقلاية فيها زيت, هنقلى الجمبرى فيها.
فى طبق, هنحط 5 معالق ثومية, 4 معالق زبادى, رشة فلفل, بابريكا, 1\4 معلقة ثوم, معلقة خل و نخلطهم.
فى طبق التقديم, هنزود عيش لبنانى محمص, ارز, جمبرى, صوص الثومية و كزبرة.