السباغيتي هي نوع من المعكرونة الإيطالية تتكون من الدقيق والبيض. يعتبر من أكثر الأطعمة اللذيذة والأكثر شعبية للأطفال بشكل خاص والكبار بشكل عام
المقادير
- 4 xعدد فص ثوم مهروس
- 2 xمعلقة كبيرة سمن
- 2 xعدد طماطم
- 1 xعدد فلفل أخضر حلو
- 1 xرشة فلفل اسود مطحون
- 1 xرشة ملح
- 1 xكيلو مكرونة
الخطوات
- في حلة على النار فيها مياه بتغلي هنضيف المكرونة و نسيبها 8 لـ 10 دقايق او لحد ما تستوى.
- على ما المكرونة تستوي نبدأ بعمل الصلصة. نعصر الطماطم.
- في طاسة غويطة على النار هنضيف سمن و نذوبها و نضيف عليها عصير الطماطم و الملح و الفلفل و الثوم و نقلب جيدا و نسيبها على نار هادية 5 لـ 6 دقائق
- بعد ما نصفي حلة المكرونة من المياه هنضيفها على الصلصة و نقلبهم جيدا و نسيبها 3 دقائق و بعدين نشيبها من على النار. جاهزة للنقديم