للحصول على نظام غذائي متوازن يجب أن يشمل وجبة السمك مرتين في الأسبوع لأن الأسماك تحتوي على العديد من الفيتامينات والمعادن وأحماض أوميغا 3 الدهنية التي تساعد في صحة القلب
المقادير
- 10 xكيس ملح
- 1 xعدد سمكة كاملة
الخطوات
- هنفتح بطن السمكة وننضفها كويس ونغسلها بالماء, ومش هنقص الزعانف ولا هنشيل القشر
- نغلف صاجة الفرن بورق فويل ونفرش عليها نص كمية الملح
- نرّص السمك فوق الملح ونقفل بطنه كويس علشان الملح ميدخلش جوة السمكة.
- نغطى السمك بالملح تماما بنصف كمية الملح الى فاضلة
- نرّش الملح ببخاخة ماء علشان يتماسك, وساعتها هيبان أجزاء أعلى من أجزاء.. هنساوى الملح تماما بحيث يكون متناسق الشكل.
- نسخّن الفرن ل 200 درجة مئوية وندخل الصاجة لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الملح يصفر ويتشقق.
- هنطلع الصاجة من الفرن ونكسر الملح بمعلقة ونرميه.. وهنقدم السمكة مع أرز وصوص